Julkaistu

Tee joka päivä jotakin tavoitettasi tukevaa

Osallistuin tänä vuonna Yrittäjyysbuusti-hankkeeseen. Se sisälsi kaksi neuvontakertaa etänä. Minä osallistuin hankkeeseen kesäkuun ja syyskuun etätapaamisissa Y4worksin Kare Suppasen kanssa. Kare oli innostava, asiantunteva ja hyviä kysymyksiä esittävä asiantuntija. Hän sai minut postimaan paitsi omaa yritystoimintaa, myös muita oman elämän tavoitteita.

Kesäkuun tapaamisessa sain kotiläksyjä, joihin syyskuuussa palattiin. Deadline-orientoituneena minulle tuli loopusyksystä hoppu hoitaa annetut kotiläksyt. Suurin työ tässäkin hommassa oli ryhtyminen.

Aloittaminen vie suurimman osan ajasta. Kun itsensä saa käyntiin, homma lähtee kyllä sujumaan. Itsekuri, tavoitteellisuus, aikatauluttaminen ja säännölliset tarkastuspistee tuovat ryhtiä moneen asiaan. Eniten jäi kuitenkin mieleen Karen ääneenlausutut pohdinnat yritykseni arvolupauksesta: Miksi minut pitäisi valita? Ettei liian kaun mieti, etä kannattaako vai eikö ryhtyä johonkin. Ei kannata jäädä miettimään vaan ryhtyä tekemään! Homma kiteyty lopulta Karen kommenttiin: ”Tee joka päivä jotakin yritystäsi tukevaa.”

Mun suussani Karen kommentti lopulta kääntyi muotoon: ”Tee joka päivä jotakin tavoitettasi tukevaa”. Minulla ja monella muulla on elämässään myös muita tavoitteita kuin työ/yritystoiminta. Mikäli tavoitteena on hyvä terveys, laihtuminen, parempi parisuhde, saattaa opiskelut eteenpäin tai huolehtia ystävyyssuhteista, tee joka päivä jokin pieni asia siihen suuntaan. Silloin voidaan Karen sanoja lainatakseni (joka puolestaan lainasi rakennusalan markkinointisanastoa) saavuttaa ”hyvä , laaduka työ, joka tehdään aikataulussa”.

Kiitos Kare, ajatusten ravistelusta. Kyllä tästäkin puusta joitakin kypsiä hedelmiä voi väitellen löytää kun hiukan ravistelee :D. Mitä kohti sä voisit tänään tehdä jotakin?