Julkaistu

Leikkiruokaohjeita e-kirjana

Koronanaikaisesta kotonaolosta on ollut se hyöty, että useampi työnalla ollut projekti on saatu eteenpäin tai jopa päätökseen asti. Yksi loppunsaatetuista projekteista on 2013 julkaistun leikkiruokakirjan toisen painoksen tekeminen ja sen julkaiseminen myös e-kirjana!

Aloitin leikkiruokien tekemisen yli 12 vuotta sitten. Ensin ompelin niitä omalle tyttärelle, sitten tuttujen lapsille ja lopulta myyntiin asti. Aloittamisesta viiden vuoden päästä sain tehtyä leikkiruokien tekemisestä ohjekirjan, ja pikkuhiljaa nousi mieleen e-kirjaksi muuttaminen. Seitsemän vuotta vierähti, kunnes vuosien pähkäily ja vedätys tuli viimein päätökseen. Toivottavasti vielä on olemassa aikuisia, joita kiinnostaisi tehdä itse tai yhdessä lasten kanssa leikkiruokaa leikkimökkeihin tai keittiöleikkeihin lastenhuoneissa?

Ja nyt se on tehty! Allaolevasta linkistä pääsee BoD-verkkokauppaan katselemaan muutamia kirjan aukeamia ja tilaamaan kirjan itselleen. Verkkokaupan valinta ei ollut helppo. Kirjoja on niin monessa tiedostomuodossa ja erilaisia lukutapoja varten. Samoin kirjan kopiosuojausmetodeja. Päädyin DRM-suojaukseen. Sen etu-tai varjopuoli on se, että minun (niinkuin monen muunkin) e-kirjan lukemiseen tarvitset Adobe ID-tunnukset ja kirjoja on mahdollista lukea vain Adobe Digital Editionsin kaltaisella sovelluksella. Samalla Adoben Digital Editions (ilmaisella) -sovelluksella luetaan myös monia muita, ainakin yliopistossa käytettäviä e-aineistoja. Suojaustavan etuna on se, että ladattua e-kirjaa ei voi vapaasti jakaa eteenpäin vaan sen voi ladata korkeintan neljään laitteeseen tunnuksillaan.


Kirja löytyy verkkokaupasta myös ihan tavallisena kierreselkäisena kirjakin, jos mieluummin katselee ohjeita käsinkosketeltavasta kirjasta.

Toivottavasti kirja löytää kohdeyleisönsä, joka hullaantuu ja nauttii käsillätekemisestä yhtä paljon kuin minäkin. Viimeviikolla teams-palaverien taustoissa tuli tehtyä aika monta jauhelihapitsaa myyntikuntoon 🙂 .

Teams-palaverien taustoissa ja Netflixiä katsellessa on mukava näprätä samalla jotakin.
Lisäksi kokouskeskittyminen pysyy yllä ja pitsaompelu saa hyvälle tuulelle.